Akaun Perdagangan Saham Simulasi – Kelebihan dan Kesalahan

Selama bertahun-tahun saya telah membaca mengenai banyak faedah dan juga perangkap, menggunakan Akaun Perdagangan Saham Simulasi. Sudah tentu banyak bergantung kepada sama ada anda akan bergantung sepenuhnya pada pengalaman ini dan potensi keyakinan sebelum memasuki pasaran secara nyata. Secara peribadi, saya merasakan faedahnya melebihi jebakan, sekurang-kurangnya bagi saya. Mari lihat lebih jauh:

Faedah:

– Salah DOWNLOAD APK 918KISS2 satu kegunaan Akaun Perdagangan Saham Simulasi adalah untuk dapat menguji strategi yang berbeza. Banyak orang melakukan “pengujian belakang” ketika mengembangkan dan mencuba pelbagai strategi, tetapi menggunakan akaun simulasi untuk ujian waktu nyata juga dapat membantu.

– Manfaat lain ialah seseorang dapat memperoleh pengalaman dalam menjalani proses pesanan membuat perdagangan. Walaupun program akaun simulasi pasti akan berbeza daripada program akaun broker sebenar, akan ada beberapa persamaan asas.

Sebagai contoh: dapat meneliti stok tertentu sebelum memasukkan pesanan, belajar menggunakan pasar dan membatasi pesanan, melihat cara membatalkan pesanan terbuka, mengedit pesanan, memeriksa status pesanan dan melihat proses umum penempatan, pemantauan, penyuntingan dan membatalkan pesanan berlaku.

– Keupayaan untuk melihat kesan ukuran kedudukan dan diharapkan mengalami beberapa kerugian perdagangan yang disimulasikan untuk melihat kesannya pada keseluruhan portfolio.

– Anda boleh berkumpul dengan rakan-rakan dan menguji strategi bersama, sebagai satu kumpulan.

– Biasanya terdapat komuniti peniaga lain yang banyak, belajar dan berkongsi pengalaman mereka.

– Sekiranya anda ingin bersenang-senang, banyak laman web akaun perdagangan simulasi sering bertanding untuk memberi ganjaran kepada pemegang akaun. Ada yang mempunyai hadiah wang tunai mingguan atau bulanan jadi seperti memenangi loteri atau pergi ke kasino.

Perangkap:

– Salah satu perangkap terbesar untuk menggunakan Akaun Perdagangan Saham Simulasi adalah bahawa ia dapat meningkatkan rasa percaya diri. Ramai orang mengatakan untuk alasan ini sahaja, untuk tidak menggunakannya. Saya sendiri tidak setuju dengan orang-orang ini. Saya merasakan bahawa ia harus bergantung kepada orang yang menggunakan akaun tersebut. Sekiranya anda dapat memahami bahawa perdagangan dalam akaun langsung dengan wang sebenar adalah berbeza, daripada saya tidak melihat alasan untuk menggunakannya.

Anda harus memahami bahawa harus menutup posisi kehilangan yang akan mengakibatkan anda kehilangan wang yang sukar diperoleh adalah kenyataan yang pasti akan berlaku. Ini akan menjadi tekanan emosi yang tidak biasa bagi diri sendiri, tetapi anda mesti dapat menindaklanjuti dan mengambil tindakan.

Dengan akaun simulasi, kehilangan $ 5.000, $ 10.000 atau lebih, tidak banyak sama sekali, tekanan emosi kerana tidak nyata. Terdapat perbezaan yang besar, tetapi seperti yang saya sebutkan, saya rasa itu harus bergantung pada setiap orang kerana setiap orang menangani tekanan secara berbeza.

– Perangkap lain yang berpotensi adalah memperoleh pengalaman dalam akaun simulasi, dan kemudian berpindah ke akaun perdagangan langsung yang berbeza dalam penampilan. Ini boleh menyebabkan sebilangan orang mula-mula, tetapi biasanya hanya sebentar. Ini juga boleh berlaku dengan berpindah dari satu akaun pembrokeran langsung ke akaun yang lain.

Kesimpulan:

Seperti yang saya nyatakan di awal artikel ini, pendapat saya adalah bahawa memiliki Akaun Perdagangan Saham Simulasi mempunyai faedah yang melebihi perangkap. Seperti perkara lain yang kita pelajari, selalu ada risiko yang terlibat. Menimba pengetahuan untuk mengatasi perangkap akan membantu anda menang dalam jangka masa panjang.

Saya juga mengetahui seorang Jurulatih Perdagangan yang telah mengajar banyak pedagang yang berjaya yang selalu menggunakan perdagangan simulasi sebagai sebahagian daripada pengalaman belajar, jadi saya tidak bersendirian.

Sekiranya anda ingin mempraktikkan perdagangan saham tanpa mempertaruhkan wang tunai yang anda peroleh, pertimbangkan untuk membuka akaun perdagangan simulasi. Saya telah menulis ulasan mengenai akaun yang saya gunakan sendiri,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *